6 weken vaderschapsverlof in zicht!

Wij van de Papaklas zijn zeer verheugd dat het nieuwe kabinet voornemens is het huidige spaarzame verlof voor kersverse vaders uit te breiden van 2 naar 5 dagen (vanaf juli 2019) en dat mannen vervolgens 5 weken verlof kunnen nemen (tegen 70% salaris vanaf januari 2020).

Het is niet alleen heel tof dat vaders de eerste weken veel meer luiers kunnen verschonen, maar ook om de rol tussen man en vrouw iets gelijker te trekken. Als een vader even 5 weken zijn werk opzij kan zetten, bouw je meer samen aan een nieuwe gezinssituatie die belangrijk is voor de hele opvoeding van het kind en voor je relatie.

Het was natuurlijk van de zotte dat, in vergelijking met heel veel landen om ons heen, Nederlandse vaders er zo bekaaid vanaf kwamen. Samen met andere organisaties hebben wij als Papaklas erg gestreden voor uitbreiding.

Nu is het wel afwachten of vaders die 5 weken ook daadwerkelijk opnemen en werkgevers hier begripvol mee instemmen. We zijn positief gestemd, maar er is best nog een weg te gaan en moeten we nog een klein beetje geduld hebben.

Tot slot is het gewoon superleuk om die eerste lachjes, poepjes, hapjes en interactie zoveel mogelijk mee te maken!

#viervaderverlof #vierhetsamen

Hier nog wat leuke nieuwsberichten:

RTL Nieuws
NOS
NRC Handelsblad