Wat moet je als aanstaande vader persé in huis hebben? (Dit is de enige lijst die niet gesponsord wordt door een babyhandel of luierfabrikant)

  1. Minstens 15 hydrofiele doeken! Echt waar! Ze spugen alles onder, kwijlen erop los en je wil ze ook niet verschonen met hun blote billen op de bar. Als je niet 2x per dag wil wassen, heb je er zo’n 15 nodig en don’t leave home without!
  1. Beschuit, muisjes, koffie, thee, makkelijke maaltijden en bier. Zorg dat je de hoognodige boodschappen in huis hebt, de vriezer is gevuld en je bent voorbereid op het eerste bezoek. Voor uitgebreid boodschappen doen, heb jij geen tijd de eerste dagen en je vrouw al helemaal niet. En dat koude biertje heb je nog nooit zo verdiend, als nu, na de zoveelste nachtvoeding.
  1. Een stoere luiertas zonder bloemenprint omdat juist jij als vader goed voorbereid op pad gaat met een tas met schone kleren, luiers en doekjes.
  1. Luiers (merk maakt niet uit, komt toch uit dezelfde fabriek), billendoekjes (veel en goedkoop!), poedermelk.
  1. Een pyama, sloffen en badjas omdat je er ’s nachts vaak uitmoet. Op je blote voeten, in je onderbroek in een koude woonkamer, is niet prettig.

Wat vooral niet:

  1. Je hoort ze echt wel krijsen, tenzij je in een kasteel woont. Via skype, facetime of een app kun je ook een babyfoonfunctie creëren.
  1. De duurste, nieuwste kinderwagens, electronische wippertjes en merkkleding. Ze proberen in te spelen op de hormonen van je vrouw, dus let op je portemonnee! Een kinderwagen is de helft goedkoper op marktplaats, een truitje van 20 euro spugen ze net zo makkelijk onder als eentje van 5 euro.

Speelgoed, knuffels, boekjes en andere dingen die je prima kunt vragen als kadootje.