Waarom je de rode loper uitgooit voor de kraamhulp

 

  1. Voor kersverse ouders is een kind vaak een raadsel: hoe lekker is het dan om een professional in huis te hebben? Een goeie kraamhulp neemt niet alle zorgtaken uit handen, maar begeleidt en coacht je hierbij. So, go with the pro! Terwijl mama en de kleine slapen, kun je bij haar nog even je zorgen uiten. Wanneer zijn die pukkels in het gezichtje weg, hoe vouw je z’n piemeltje naar binnen en hoeveel geboortekaartjes heb je nodig. Zij weet het!
  1. Een kraamzorg is er niet alleen voor de fysieke ondersteuning, maar zeker ook voor de morele support tijdens de eerste hysterische, levensveranderende dagen.
  1. Trots als een pauw en moeite met ‘nee’ zeggen? Een kraamhulp is de perfecte waakhond als het gaat om kraambezoek. Zij ontvangt jullie vrienden en familie, maar zegt ook wanneer hun tijd op is en jullie moeten rusten. No mercy! En echt, dat is heel fijn, let maar op.
  1. Omdat jullie je handen al vol hebben aan al die nieuwe, dagelijkse dingen, is het fantastisch dat iemand anders de huishoudelijke taken een beetje in de smiezen houdt, fruithapjes maakt, eten kookt en voor de derde keer op een dag de wasmachine leeghaalt.
  1. Hygiëne? Ontzettend belangrijk in de kraamtijd. Een ervaren kraamhulp dweilt en sopt zich een ongeluk in jullie kraamnest. Jullie crib blinkt waarschijnlijk als nooit tevoren!
  1. Een beetje werken kan best, maar de kraamhulp is NIET je vervanger in huis! Je moet van haar leren en je wil die eerste badjes, luiers en flesjes toch meemaken?